začini # začinsko i samoniklo jestivo bilje # recepti # hrana i zdravlje # blog

Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

AmfiteatarStari Rimljani jeli su ujutro doručak ili ientaculum, ručak ili prandium u podne, te večeru ili cena navečer. Doručak imućnijih Rimljana sastojao se od jaja, sira, meda, mlijeka i voća. Za ručak su se obično jeli ostaci večere od prethodnog dana, dok je večera bila najobilniji obrok, koji je znao trajati satima.

Antički rimski recepti >>.

GrčkaStari grci ujutro su jeli doručak ili akritismos koji se obično sastojao od ječmenog kruha, datulja i maslina. U podne su jeli ručak ili ariston, a navečer najvažniji obrok dana - večeru ili deipnon. Ponekad su jeli i međuobrok između ručka i večere koji se zvao hesperisma.

Antički grčki recepti >>

Velška tvrđavaU srednjevjekovnoj Engleskoj, ujutro se jeo doručak ili breakfast (crni kruh i vrsta piva - ale za seljake, a bijeli kruh, meso, riba, vino ili pivo za plemiće), oko podneva se jeo ručak ili dinner (crni kruh, sir i pivo za seljake, a 3 ili čak 6 vrsta jela uz pivo i vino za plemiće), a navečer se jela večera ili supper (kruh, gulaš od povrća, ponekad s mesom ili ribom, i pivo za seljake, a hrana slična onoj za ručak za plemiće, ali uz neka posebna, skupa i neobična jela).

Srednjevjekovni evropski recepti >>

Što se nekad jelo...

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

O kolačićima

  • Ova web stranica koristi kolačiće za upravljanje autentifikacijom, navigacijom i drugim funkcijama te dijeli informacije s trećem stranama čije aplikacije koristi.

    Molimo da prije korištenja web stranice pročitate uvjete zaštite osobnih podataka koji pojašnjavaju koji se kolačići i kako koriste na njoj.

    Opći uvjeti zaštite osobnih podataka >>