začini # začinsko i samoniklo jestivo bilje # recepti # hrana i zdravlje # blog

Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

Jestivo bilje

Samonikli stolisnik sadrži eterično ulje, kalij, fosfor, natrij, željezo, vitamin C, vitamin K, karotin - i to u više desetaka puta većoj količini od kultiviranog povrća.
Samonikli sedmolist sadrži 20x veću količinu vitamina C u odnosu na limun, karotin, te obilje veoma važnih minerala za ljudski organizam.
Samonikli vlasac sadrži nekoliko desetaka puta više važnih minerala i vitamina u odnosu na češnjak.
Samonikli srijemuš sadrži 20x veću količinu minerala i vitamina u odnosu na kultivirani češnjak, te samim time ima i takvo djelovanje na organizam.
Samonikla angelika sadrži eterično ulje, pektin, kumarin, te višestruku količinu vitamina i minerala u odnosu na kultivirano povrće
Samonikla cikorija sadrži cikorietol, inulin, derivate voćnog šećera, pektin, željezo, kalcij, kalij, natrij, fruktozu i mnoge druge vitamine i minerale
Samonikla mrkva sadrži 20x više vitamina B1 i B2, karotena, tj. provitamina A - u odnosu na kultiviranu mrkvu. Isto se odnosi na vitamin E i H, pektin, fitosterin i ostale sastojke
Samonikla dobričica sadrži Eterično ulje, marubin, kalij, kalcij, holin, šećer, te razne druge vitamine i minerale
Osim značajnih minerala i vitamina, samonikla graničica sadrži i snažne antioksidanse, kao npr. roseosid, phlomurosid i mnoge druge spojeve važne za ljudski organizam
Samonikli kantarion sadrži eterično ulje, željezo, 11% raznih tanina, antocijan, hypericin, karotin, vitamin C, flavonske heterozide.
Samonikli matičnjak sadrži željezo, eterično ulje, citrol, klorofil, te druge važne minerale i vitamine.
Samonikla menta sadrži eterično ulje mentola, željezo, pinen, limonen, razne vitamine i minerale.
Stranica 1 od 2

O kolačićima

  • Ova web stranica koristi kolačiće za upravljanje autentifikacijom, navigacijom i drugim funkcijama te dijeli informacije s trećem stranama čije aplikacije koristi.

    Molimo da prije korištenja web stranice pročitate uvjete zaštite osobnih podataka koji pojašnjavaju koji se kolačići i kako koriste na njoj.

    Opći uvjeti zaštite osobnih podataka >>